Stomak sa trojkama bez strija

S obrzirom da imam trombofiliju i da sam pre, a i tokom trudnoće, svakodnevno morala da primam Fraxiparine injekcije, kako bih održala trudnoću, stvarali su mi se bolni čvorovi i podlivi po delovima tela gde sam primala terapiju. Dijabetičari znaju kako to izgleda, mala, kratka, tanka igla, pod kožu stomaka. Sjajan način da započnete svoj dan. No, viši cilj, zvani bebe anulira svaku bol kod osoba zvanih “mama-da-budem” Pokušavala sam da umirim mesta uboda i podlive na razne načine, ali mi to nije pošlo za rukom, ni tradicionalnim, a ni farmaceutskim preparatima. Koža bukti od bola. 

Sanja, jedna od medicinskih sestara iz Doma zdravlja, koja me je često “bockala”, preporučila mi je Neven krem od CrystalDerma. Kada sam kupila kremu, čudeći se činjenici da je apsolutno nikada do tada nisam primetila, niti čula za taj brend, a nisam je ni videla na policama u prodajnim lancima kozmetike, CrystalDerma i ja smo počele da se upoznajemo. Izbirljiva sam po pitanju kozmetike i nerado eksperimentišem “na dobar dan”. U početku sam kremu nanosila bojažljivo, samo na mesta na kojima sam imala probleme sa otocima i podlivima. Polako, ispitivački i sa nevericom da će se išta promeniti, jer ranije nije. Da se razumemo, krema je ovoj trudnici izgledala kao najlepši vanil puding sa mirisom i ukusom Nevena, morala sam joj dati šansu. 

https://crystalderma.rs/proizvod/neven-krem/

Istražila sam dosta na temu lekovitosti ove biljke i osetila sam se kao da sam sebi uskratila korišćenje ovakve kreme sve godine unazad. Jer, zamislite, kako je moglo da mi promakne, meni, štreberki dosadnjakovićki, koja je, zamislite koincidencije, išla čak i u vrtić “Neven”, da sve ove godine nisam uzela za shodno i istražila sve o ovom cvetu. Velika greška. Obavezno istražite. 

Elem, krema je mirisala sveže, božanstveno, na čisto, i imala je viskoznu strukturu, kakvu ja inače i volim. Počela sam da je koristim prvo za mazanje svog trudničkog stomaka, a onda u količinama jedne lopate za građevinu, mazala sam i ostatak tela. Mislim da mi je, tokom trudnoće, jedna od najvećih trauma bila, da ne ostanem bez te kreme ili da uđem u prodavnicu ili apoteku i da mi kažu da je trenutno nemaju (dešavalo se, otud trauma). Koža na celom telu mi se preporodila. Moj rezultat, rastegnutog stomaka tokom trudnoće sa trojkama, a posle korišćenja isključivo ove kreme za mazanje tela je: 0 strija. 

Ne bih sada ulazila u debatu, da li je do genetike ili nije, pošto, ako ćemo o genetici, moja mama je posle dva porođaja postala žena-zebra, znači, ja sam sa trojkama očekivala da postanem makar bengalski tigar. No, ništa od tigrice Mare, niti od isečenog stomaka trajnim crtama, nosiće se još dugo dvodelni kupaći, a Neven Krem je postao stalni član naše porodice. Tek kasnije ću se, sudbinski, baš zbog ove kreme i upoznati i sarađivati sa CrystalDermom.

I izvinite na pupku, rastegao se mukica, dalje nije mogao, a na slici sam tek bila 27 nedelja. 

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Uslovi korišćenja/Politika o kolačićima