Ko je ŽMK?

Prošlo je 6 meseci od kada pokušavam, da uz trojke, pokrenem i svoj ŽMK biznis, o čemu ću pričati, pisati i snimati u narednim postovima, zato je red je da vam kažem ko je ŽMK, koga to već bude zanimalo, naravno.⁣⁣⁣⁣

Moje ime je Marija, imam 38 godina i pored činjenice da sam ćoksi, što vam slika kaže, volim da čitam. To i ne bi trebalo mnogo da vas čudi, ako uzmemo u obzir da sam knjiški moljac od malena i da sam završila dve osnovne škole (muzičku i redovnu), u kojima sam obema bila đak generacije tj najbolja u svojoj klasi. ⁣⁣

Potom sam u Filološkoj gimnaziji ušetala u odeljenje kao bokser teškaš, ubeđena da sam u prethodnim školama osvojila svet, tj pročitala sve ikada napisane knjige, a tamo me sačekalo još 23 svetska šampiona teške kategorije, koji su me uverili da sam skoro, pa nepismena - koliko nisam čitala. Taj skup mozgova i hormona tokom puberteta je trebalo snimati. Nakon ove gimnazije namenjene nadarenim učenicima, i dve nove kućne biblioteke, završila sam Filološki fakultet (još dve biblioteke :D), a posle toga i dva različita magisterijuma (FON i Karlov univerzitet u Pragu, inače najstariji fakultet u Evropi), hvala bogu već tada na elektronskim izdanjima, no ja svakako više volim miris knjiga od hladnog elektronskog čitača. ⁣⁣

Paralelno sam sa faksom počela da radim u public relationsu i marketingu, u kojem sam od pisanja saopštenja, zvanja novinara, organizovanja događaja, promocija obučavanja ljudi za javne nastupe, lobiranja i pozicioniranja brendova videla sve. Vodila sam sektore i firme, regione i jedan kontinent, u oblasti svog poslovanja, offline i online. A onda sam pauzirala sve svemirske pozicije kako bih rodila tri bebe. Odjednom :) To bas nisam tako planirala, ali se desilo. Očigledno ti život da onoliko koliko možeš da izrdžiš, zar ne? 

Već skoro dve godine sama čuvam svoju decu, kuću i brak. Nekim danima mislim da nisam baš svoja od umora, no ipak smatram da to nije nikakva naučna fantastika, ali opet, i same mame znaju, koliko je teško i mentalno i fizički čuvati jedno dete, a kamoli troje istog uzrasta. To je moj mali privatni vrtić. 

Moja ideja ŽMK je nastala kao želja da podelim sve ono što sam i sama naučila tokom svog školovanja, poslovanja i života, moja ideja je da se jedna drugoj nađemo: da pročitamo, naučimo, primenimo, povežemo se, ubrzamo rad manje bitnih stvari, kako bismo imale više vremena za nešto drugo, sebe, decu, voljenog, voljenu. 

Nedavno me je jedna devojka, baš ružno i nisko izvređala na mojoj stranici. Ne poznajemo se i ne bih joj davala na značaju, ali temi hejta žene prema ženi svakako bih, jer sam i sama često bila žrtva ili tema hejterskih priča i u poslu i privatno. Uvek si nečija devojka, ljubavnica, švalerka, nikad nisi dovoljno zgodna, lepa, pametna i sposobna, da bi bila zaslužna za ono što si realno, sama uradila i napravila.

Zato ja biram da svaki slobodni trenutak koji imam koristim da budem edukovanija, snažnija i bolja verzija sebe. Zato ne propuštam da čitam. Čitam i ono što je dobro i ono što nije (tj ono što nakon čitanja mogu da kažem da nije dobro). Ideje i rečitost ne padaju sa neba. Znanje je i dalje najveća moć i prednost koju možete imati, jer vam to niko nikada ne može oduzeti. 

ŽMK će uskoro konačno i otvoriti za sve i sajt (www.zenamajkakraljica.com), na kojem ćete moći da pogledate i pročitate savete poslovne žene, pogledate kako da brzinski nešto skuvate svojim ukućanima, kako da olakšate sebi tokom majčinskog perioda i kako da se što kreativnije i jeftinije izborite sa modnim zahtevima današnjice. ŽMK televizijska emisija će obraditi veliki broj zanimljivih tema, koje smatram da su bitne da znamo zbog donošenja ispravnih odluka u životu. ŽMK radnja će ponuditi mnogo svojih proizvoda i webinara na kojima trenutno radim, istražujem, pakujem. Svakako ću vas obavestiti kada sve bude spremno za klik, ”sačuvaj” i “downloaduj”. A ko ste vi? Mislim, kad ste već svratili kod mene na profil, na kaficu, hajde da je zajedno popijemo i vidimo šta možemo zajedno da uspemo :) I da, hvala svim ženicama, majkama i kraljicama koje me ovih 6 meseci prate, bodre i pišu u DM, sa kojima sam ukrstila sudbine i koje svakoga dana pro/eživljavaju, kao i sve ŽMK, svakakve dogodovštine, lepe i ružne. 

Photo by: ŽMK

 

Koristimo kolačiće da bismo poboljšali vaše iskustvo. Nastavljajući posetu ove stranice prihvatate našu upotrebu kolačića. Uslovi korišćenja/Politika o kolačićima